RE Motion film ´van Overleven naar Leven´

Doe je mee aan ons filmproject Re|Motion Film?


Je bent als jongvolwassene (18-35) behandeld voor kanker en het behandeltraject ligt inmiddels meer of minder ver achter je. Maar is de kanker voorbij na je behandeling? Aan de hand van het thema ‘van Overleven naar Leven’ willen we dieper ingaan op de lange termijn effecten en het verwerkingsproces.  


Op jonge leeftijd kanker krijgen kun je vergelijken met een bubbel die uiteenspat. Precies in de fase waarin je bezig bent om je leven vorm te geven en je eigen identiteit te ontdekken of te bestendigen, word je geconfronteerd met volwassen levensvragen over sterfelijkheid, vruchtbaarheid en afhankelijkheid. Dat gaat tegen alles in wat natuurlijk is. 


Wat doe je om alle ellende en zorgen achter je te laten en je weer sterk en onafhankelijk te voelen? In hoeverre heeft de ziekte gevolgen voor je opleiding, werk, zorg voor kleine kinderen, relaties met anderen, familie, vrienden, liefde, daten en seksualiteit? Welke dromen, angsten en verlangens deel je en wat houd je verborgen voor de buitenwereld? Wat heb je nodig van de ander, wat zou je willen dat de ander van je wist zonder dat je er zelf over hoeft te beginnen?


Kortom: Hoe verwerk jij je ziekte? En in hoeverre heeft deze ervaring jouw identiteit beïnvloed en gevormd?


Het onzegbare verbeelden en daarmee het gesprek op gang brengen. Dat is het idee achter de kunstprojecten van de F|Fort Foundation. 


 


Wat houdt ons filmproject in?


De opzet is om het thema ‘van Overleven naar Leven’ op kunstzinnige wijze in beeld te brengen vanuit verschillende perspectieven en persoonlijkheden. De verhalen van maximaal 5 AYA’s worden samengebracht in een korte film van maximaal 30 minuten. De film zal worden ingezet voor educatie en voorlichting, voor iedereen die in het werk of privé met AYA’s te maken heeft, zoals zorgverleners, vrienden en familie, werkgevers en docenten. 


De leiding van het project is in handen van Emilie Hudig, fotograaf en documentairemaker, die zelf ook op jongvolwassen leeftijd kanker heeft gehad. De door haar en Joeri Bleumer gemaakte pilotfilm NU PAS met en over Marte Kloosterman geeft een goede indruk van de bedoeling. Deze film is hier te zien.


De deelnemers aan het project worden uitdrukkelijk betrokken in het creatieve proces. Kunst voor Kracht is immers het motto van de F|Fort Foundation!


 


Aanmelding deelnemers


Ben jij geïnteresseerd om jouw verhaal met ons te delen voor ons filmproject? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Daarin wordt je gevraagd een korte video met je telefoon te maken van maximaal 3 minuten waarin je ons meeneemt in jouw wereld, jouw proces, jouw verhaal op jouw manier!


Hier vind je de link naar het aanmeldformulier.


De uiterste datum waarop je het aanmeldformulier kunt insturen is 20 oktober 2023


 


Wat gebeurt er met jouw inzending? 


In deze fase van het filmproject willen we zoveel mogelijk AYA’s uitnodigen om van zich te laten horen. 


Van de inzendingen zullen we een selectie maken van maximaal 10 personen met wie we contact opnemen om verder te praten. Het opsturen van jouw verhaal is vrijblijvend. Je kunt altijd nog beslissen om af te zien van deelname. 


Niets van wat je stuurt zal zonder jouw expliciete toestemming, getoond of gebruikt worden, anders dan voor research doeleinden door het Re|Motion Film team van de F|Fort Foundation. De F|Fort Foundation werkt overeenkomstig de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 


We kijken uit naar je aanmelding!


Emilie Hudig, projectleider en Alexa Gratama, voorzitter F|Fort Foundation