Symposium I DURF!

Op woensdag 29 maart 2023 vindt in het Stedelijk Museum in Amsterdam het eerste symposium van de F|Fort Foundation plaats in samenwerking met Denktank Gezond Verstand en Ingeborg Douwes Centrum. Feestelijke aanleiding is de start van onze reizende expositie ‘De Gemene Deler on Tour’ op het Museumplein, pal voor de deur van het Stedelijk Museum. Vanaf 19:00 uur worden tijdens een inspirerend programma kennis, ervaring en nieuwe ideeën uitgewisseld. Na afloop is er gelegenheid nog even na te praten.


DURF! Is het motto van het symposium. Goede zorg en steun beginnen bij wezenlijk contact, de ander echt durven zien en begrijpen. FIFort nodigt zorgverleners en vrienden van jongvolwassenen met kanker (AYA’s) uit hun schroom en angst opzij te zetten. Schroom of angst voor eigen of andermans emotie, om het verkeerde te zeggen, voor te weinig tijd of om niet het goede te doen. Pas als je echt weet wat er speelt, kun je de ander werkelijk helpen. Zo kom je tot een Gemene Deler.


Het programma is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen, psychologen, AYA’s en hun vrienden. Ook zorgprofessionals in opleiding zijn uitdrukkelijk uitgenodigd.