Marte Kloosterman (L) en projectleider/maker Emilie Hudig worden na de première van Nu Pas geïnterviewd tijdens het Symposium Durf!

Foto: Cathelijn ten Kate.


Conceptontwikkeling en research: Emilie Hudig en Joeri Bleumer.

Regie, camera en montage: Joeri Bleumer.

Eindredactie: Emilie Hudig.


Het onzegbare verbeelden en daarmee het gesprek op gang brengen. Dat is het idee achter de kunstprojecten van de F|Fort Foundation.


Je bent als jongvolwassene (18-35) behandeld voor kanker en het behandeltraject ligt inmiddels (ver) achter je. Maar is de kanker voorbij na je behandeling? Op jonge leeftijd kanker krijgen kun je vergelijken met een bubbel die uiteenspat.  Precies in de fase waarin je bezig bent om je leven vorm te geven en je eigen identiteit te ontdekken, word je geconfronteerd met volwassen levensvragen over sterfelijkheid, vruchtbaarheid en afhankelijkheid. Dat gaat tegen alles in wat natuurlijk is.


Wat doe je om alle ellende en zorgen achter je te laten en je weer sterk en onafhankelijk te voelen? In hoeverre heeft de ziekte gevolgen voor je opleiding, werk, zorg voor kleine kinderen, relaties met anderen, familie, vrienden, liefde, daten en sexualiteit? Welke dromen, angsten en verlangens deel je en wat houd je verborgen voor de buitenwereld? Kortom: Hoe verwerk jij je ziekte? En in hoeverre heeft deze ervaring jouw identiteit beïnvloed en gevormd?


Nu Pas is de ontroerende pilotfilm van ons nieuwe filmproject ‘Van Overleven naar Leven’. Via de link kan iedereen de film bekijken en zich laten inspireren door het verhaal en de creativiteit van Marte. Geïnteresseerd in gebruik van de film voor vertoning ten behoeve van onderwijs, lotgenoten en/of grote(re) groepen? Mail naar alexa@ffortfoundation.nl.


Bewustwording | Troost | Erkenning, dat is waar F|Fort voor staat.


Nu Pas