100 km voor de F|Fort Foundation!

Hallo, wij zijn de Mutua Viqueens en wij zamelen geld in voor de F|Fort Foundation.

De missie van F|Fort is het verbeteren van het mentale welzijn van jongeren met de diagnose kanker. Jongvolwassen zijn is meestal de meest opwindende tijd van je leven. Je zit vol dromen, hoop en verwachtingen. Je gaat naar de universiteit of volgt een beroepsopleiding. Misschien maak je je op voor je eerste baan of doe je het al goed in je carrière. Of misschien ben je voor het eerst het huis uit of naar een andere stad verhuisd. Misschien ben je met je partner of alleen. En misschien heb je jonge kinderen. Je vindt het leuk om af te spreken met vrienden, te reizen en te kijken wat je voor het klimaat kunt doen. Je denkt aan de toekomst en alle dingen die je wilt doen.


En dan ineens krijg je de diagnose kanker. Waarom ik? Ik ben hier veel te jong voor! Niemand anders lijkt het echt te begrijpen, zelfs je dokters niet.

Toen in 2017 bij Floor van Liemt (1997-2021) een agressieve vorm van longkanker werd geconstateerd, voelde ze zich heel alleen. Ze constateerde dat er nog veel te weinig hulp en ondersteuning beschikbaar is voor 18-35-jarigen met kanker en voor de vele problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Plots veranderen al je plannen – universiteit, werk, relaties, kinderen krijgen – in een oogwenk. Waar specifieke zorg beschikbaar is, is deze vaak moeilijk toegankelijk. Om deze reden heeft Floor F|Fort opgericht en haar missie om het mentale welzijn van jongeren met kanker te verbeteren.

F|Fort werkt aan haar missie door middel van kunstprojecten. Kunst verenigt ons allemaal, en kunst stond centraal in het leven van Floor. Daarom staat kunst centraal in alles wat F|Fort doet. Kunst voor empowerment.

Op 25 mei gaan wij – 9 Groningse studenten – de 100-km lange ringvaart regatta 2022 roeien om de missie van Floor voort te zetten en de F|Fort Foundation te ondersteunen. Elke euro die wij inzamelen zal rechtstreeks naar de projecten gaan die F|Fort zorgvuldig heeft geselecteerd voor jonge mensen met kanker, zodat zij een gelukkiger leven kunnen leiden. Hoe onzeker dat leven ook is. Doneren kan hier.