Het bestuur van de F|Fort Foundation

Oprichtster

Floor van Liemt (1997), student kunstgeschiedenis, oprichtster

Floor van Liemt (1997) haalde in 2015 haar Internationaal Baccalaureaat op het United World College Atlantic, waarna zij een rechtenstudie begon aan het Utrecht Law College (Universiteit Utrecht). Eind 2017 kreeg zij de diagnose uitgezaaide longkanker, waarna zij verschillende behandelingen onderging in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. In het eerste half jaar 2018 schreef zij een reeks columns voor NRC over wat deze ziekte met haar deed en in november 2018 verscheen haar boek ‘Witte Raaf’ bij uitgeverij Querido. Haar rechtenstudie verruilde zij voor kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast legde zij zich toe op tekenen en schilderen. In 2019 richtte zij de F|Fort Foundation op met het doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van het mentale welzijn van jongvolwassenen met kanker. Zij was de drijvende kracht achter het eerste kunstproject van F|Fort, het kunstfotografieboek De Gemene Deler, dat in augustus 2021 gelanceerd werd. Op 31 december 2021 is Floor aan de gevolgen van haar ziekte overleden. Zij heeft een springlevende stichting achtergelaten.

Voorzitter

Alexa Gratama (1966), rechtspraak

Alexa Gratama (1966) is werkzaam in de rechtspraak (gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, Raad van Arbitrage in bouwgeschillen, Centraal Tuchtcollege voor de gezondheidszorg). Daarnaast schildert en schrijft zij. Alexa vervulde vanaf de oprichting van de F|Fort Foundation de functie van bureaudirecteur en heeft in de rol van tekstschrijver meegewerkt aan De Gemene Deler. De taak van voorzitter van het bestuur heeft zij met een sterk besef van verantwoordelijkheid en grote betrokkenheid bij de doelgroep overgenomen van haar dochter Floor van Liemt.

Secretaris

Maud Reijntjes (1995), klinisch onderzoeker.

Maud Reijntjes (1995) is arts-onderzoeker bij de afdeling darmchirurgie in het Amsterdam UMC, locatie AMC, waar zij ook haar studie geneeskunde heeft gevolgd. Naast haar vak heeft Maud passies voor kunst, lezen, schrijven en sport. Momenteel ontwikkelt Maud een brug tussen kunst en geneeskunde door kunstonderwijs en -workshops te organiseren voor medisch studenten en artsen (in opleiding). Ook schrijft Maud voor een platform dat wetenschappelijk onderzoek vertaalt in begrijpelijke taal en doet zij aan kunst-schilderen.

maud@ffortfoundation.nl

Penningmeester

Jacobine Gratama (1966), wealth manager

Jacobine studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden en werkt sinds 1990 in de financiële sector, met name in de hoek van private banking en wealth management. Op dit moment begeleidt zij vermogende families vanuit Van Lanschot Kempen Family Solutions in Amsterdam. Zij was van 1994 tot 2019 bestuurslid (sinds 2012 als penningmeester) van de Gratama-Stichting, een vermogensfonds dat onder andere maatschappelijk relevant wetenschappelijk onderzoek steunt in samenwerking met de universiteiten van Leiden en Groningen. Sinds 2018 is zij ook bestuurslid van de Van Lanschot Kempen Foundation. Jacobine is getrouwd en moeder van twee jongvolwassen kinderen. Zij woont in Haarlem.

penningmeester@ffortfoundation.nl

Algemeen bestuurslid

Michiel Bak (1994), arts-onderzoeker

Michiel Bak (1994) behaalde zijn artsenbul in mei 2021 en is op dit moment werkzaam als arts-onderzoeker bij de Maag-, Darm- en Leverziekten in het Erasmus MC. Zijn onderzoek focust zich op de chirurgische aspecten bij de ziekte van Crohn. In het verleden was hij medeorganisator van meerdere nationale medische congressen. Michiel wil zich inzetten om de zorg in de spreekkamer voor jongvolwassenen te verbeteren. Daarnaast houdt hij zich samen met de denktank bezig met de uitwerking van nieuwe (kunst)projecten.

michiel@ffortfoundation.nl

Algemeen bestuurslid

Julie van Moorsel (1997), psycholoog

Julie van Moorsel (1997) heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden, waar zij in 2022 de master Health en Medical Psychology heeft afgerond. Momenteel is Julie psycholoog bij het Ingeborg Douwes Centrum, waar zij mensen met kanker en naasten begeleidt bij het omgaan met de mentale en fysieke gevolgen van de ziekte. Naast haar werk houdt Julie van yoga, muziek, kunst, lezen en koken. Na betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van de Gemene Deler On Tour billboard expositie is Julie toegetreden tot het bestuur van de F|Fort Foundation, waar zij zich inzet om de kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker te verbeteren.

Voor algemene vragen, opmerkingen en ideeën kun je je wenden tot Alexa Gratama, voorzitter van de F|Fort foundation: alexa@ffortfoundation.nl